12:36 / 26.01.2022.

Autor: Hina/HRT

U eksploziji u Ateni oštećene zgrade, jedna osoba ozlijeđena

U eksploziji u Ateni oštećene zgrade, jedna osoba ozlijeđena

U eksploziji u Ateni oštećene zgrade, jedna osoba ozlijeđena

Foto: Eleni Varvitsiot / via Reuters

Jedna osoba je ozlijeđena, a nekoliko zgrada je oštećeno u eksploziji u Ateni rano ujutro u srijedu koja je izazvala požar i uništila pročelja zgrada u najprometnijoj ulici u središtu grada, rekli su dužnosnici i svjedoci.

Jedna osoba s opeklinama prevezena je u bolnicu, rekao je za Skai TV Giorgos Mathiopoulos, šef Nacionalnog centra za hitnu pomoć.

Za sada nije poznat uzrok eksplozije i požara, rekli su dužnosnici.

U eksploziji su razbijeni prozori i uništena pročelja zgrada i trgovina duž prometne avenije Syngrou koja povezuje centar grčke prijestolnice s južnim predgrađima. Oštećene su zgrade udaljene i do 200 metara od mjesta eksplozije.

Krhotine i razbijeno staklo zasuli su ulicu samo dan nakon što je jaka snježna oluja omela promet i blokirala tisuće ljudi.

- U vrijeme eksplozije bio sam točno preko puta zgrade. Bila je snažna, vrlo snažna, (pogledajte) zgrade okolo, rekao je vozač taksija Christos Chalkias. Razbijeni su prozori njegovog automobila.

- Eksplozija nas je odgurala dvije trake udesno, rekao je.

Najmanje 18 vatrogasaca gasilo je požar sa sedam vatrogasnih vozila u jednoj zgradi i taj požar je gotovo pod kontrolom, priopćila je vatrogasna postrojba.

- Izbio je požar, a prije njega je došlo do eksplozije, rekao je zapovjednik vatrogasne postrojbe na mjestu događaja.

Na teren je stigla i jedinica za provođenje kriminalističke istrage. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!