12:15 / 23.09.2020.

Autor: I.Z./Hina

U Indiji 39 poginulih u urušavanju zgrade

Foto: Francis Mascarenhas/REUTERS

Foto: Francis Mascarenhas/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Spasioci nacionalnih snaga za katastrofe do sada su iz ruševina trokatnice u Bhiwandiju, blizu Mumbaija, uspjeli spasiti 20 osoba.
Tijekom urušavanja trokatnice u ponedjeljak na zapadu Indije poginulo je 39 ljudi, objavile su danas vlasti, i sve je manje nade da ima preživjelih.

Spasioci nacionalnih snaga za katastrofe do sada su iz ruševina trokatnice u Bhiwandiju, blizu Mumbaija, uspjeli spasiti 20 preživjelih.

- Ekipe, uz pomoć psa tragača, izvukle su 39 tijela iz ruševina zgrade koja se srušila prije zore u ponedjeljak, rekao je novinarima glasnogovornik spasilačke službe.

- Pet osoba i dalje se smatra nestalima i potraga se nastavlja, rekao je njihov zapovjednik.

Jedan od mjesnih dužnosnika dodao je da je najmanje osmero djece među smrtno stradalima.

Uzroci katastrofe još nisu poznati. U Indiji su urušavanja zgrada relativno česta između lipnja i rujna, tijekom sezone monsuna, jer jake oborine oslabljuju temelje.

Zbog noćašnjih jakih oborina u regiji danas su u Mumbaiju kasnili mnogobrojni vlakovi. 

Gradske vlasti proglasile su neradni dan i savjetovale stanovnicima da, zbog poplava i otežanog prometa u nekim dijelovima financijske prijestolnice zemlje, ne izlaze iz doma.
Foto: Francis Mascarenhas/REUTERS

Foto: Francis Mascarenhas/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!