10:31 / 02.09.2020.

Autor: M.M./Hina

U Indiji blizu 3,8 milijuna zaraženih

Foto: REUTERS/Amit Dave

Foto: REUTERS/Amit Dave

Foto: - / REUTERS

Po ukupnom broju zaraženih Indija je iza SAD-a i Brazila, a na temelju trenutnih trendova prestići će ih za nekoliko dana.
U Indiji je broj zaraženih porastao na gotovo 3,8 milijuna, a unatoč tome zemlja nastavlja ublažavati restriktivne mjere u borbi protiv pandemije.

-
Koronavirus - nove informacije    

Indija je prijavila 78.357 novih slučajeva u protekla 24 sata, prema podacima saveznih ministarstava zdravstva, čime se broj slučajeva popeo na 3,769.529. Umrlo je 66.333 ljudi.

Po ukupnom broju zaraženih Indija je iza SAD-a i Brazila, a na temelju trenutnih trendova prestići će ih za nekoliko dana.

Premijer Narendra Modi naredio je nacionalnu karantenu u ožujku kad je zemlja prijavila manje od 100 slučajeva dnevno, dobivši priznanja nekih stručnjaka za rano djelovanje, ali i upozorenja drugih da su mjere poduzete prerano.

Indijsko gospodarstvo smanjilo se za gotovo četvrtinu u razdoblju između travnja i lipnja, pokazuju podaci u ponedjeljak, mnogo više od predviđanja, stvarajući sve veći pritisak na kreatore politike da potaknu rast, unatoč visokom broju novih slučajeva.

Glavni ministar indijske države Goe, popularne turističke destinacije koja je nedavno ublažila pravila karantene da privuče posjetitelje, rekao je da je pozitivan na koronavirus.

- Svima koji su sa mnom bili u kontaktu savjetujem mjere opreza, tvitao je Pramod Sawant, član Modijeve vladajuće Bharatiya Janata Party.

Vlasti u glavnome gradu New Delhiju sastat će se kasnije danas da razmotre ponovno otvaranje gradske podzemne željeznice, unatoč porastu broja novih slučajeva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!