16:46 / 30.05.2020.

Autor: T.V./Hina

U Indiji rekordna 7964 slučaja novozaraženih u jednom danu

FFoto: REUTERS/Francis Mascarenhas

FFoto: REUTERS/Francis Mascarenhas

Foto: - / REUTERS

Indija je izvijestila o rekordnom dnevnom porastu od 7964 novih slučajeva zaraze koronavirusom zbog čega bi premijer Narendra Modi mogao produljiti nedavno ublažene mjere ograničenja kretanja i okupljanja.
Indija je u subotu izvijestila o rekordnom dnevnom porastu od 7964 novih slučajeva zaraze koronavirusom zbog čega bi premijer Narendra Modi mogao produljiti nedavno ublažene mjere ograničenja kretanja i okupljanja i nakon 31. svibnja.

U otvorenom pismu u kojemu se osvrće na godinu dana svojega drugog mandata, Modi je pozvao građane da se pridržavaju pravila karantene da bi se suzbilo širenje pandemije jer je pred njima "duga borba".

- Naša je zemlja prepuna problema zbog velikog broja stanovnika i zbog ograničenih resursa, kazao je Modi, dodavši da su domaći zaposlenici i radnici migranti "pretrpjeli golemu patnju" zbog karantene.

U Indiji su dosad zabilježena 173.763 slučaja zaraze i 4971 smrtni slučaj, što je svrstava na deveto mjesto najugroženijih država u svijetu.

Premda je stopa smrtnosti u Indiji relativno niska, stručnjaci upozoravaju da vrhunac pandemije još nije dosegnut s obzirom na to da se broj novozaraženih kontinuirano povećava.

Ranije u subotu, državni zračni prijevoznik Air India je objavio da je prisiljen otkazati polijetanje zrakoplova prema Moskvi, kojim su kući trebali stići indijski državljani, jer je jedan član imao bio pozitivan na koronavirus.

Vlasti su su zabrinute zbog širenja pandemije indijskim selima. Onamo se, naime, vraćaju milijuni radnika donedavno zaposlenih u urbanim sredinama, koji su u međuvremenu izgubili radna mjesta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!