07:54 / 22.03.2020.

Autor: I.D./HINA

U Kini 46 novih slučajeva koronavirusa, svi osim jednog uvezeni

Foto: REUTERS/Aly Song

Foto: REUTERS/Aly Song

Foto: - / REUTERS

Kina je drastično smanjila broj prijavljenih slučajeva koji se prenose u zemlji - onaj prijavljen u nedjelju bio je prvi u četiri dana, ali bilježi stalni porast uvezenog slučaja.
Kina je zabilježila 46 novih slučajeva koronavirusa, četvrti dan po redu s povećanjem, a svi osim jednog uvezeni su iz inozemstva, objavila je državna nacionalna zdravstvena komisija.

Kina je drastično smanjila broj prijavljenih slučajeva koji se prenose u zemlji - onaj prijavljen u nedjelju bio je prvi u četiri dana, ali bilježi stalni porast uvezenog slučaja, većinom među Kinezima koji se vraćaju iz inozemstva.

Među novim slučajevima iz inozemstva koji su prijavljeni u nedjelju, rekordnih 14 bilo je u financijskom centru Šangaja, a 13 je prijavljeno u glavnom gradu Pekingu, što je pad u odnosu na 21 dan ranije.

Posljednje brojke dovode ukupni broj slučajeva koronavirusa u Kini povećavaju na 81.054, uz smrtnost od 3.261, uključujući šest njih u subotu. Središnja kineska provincija Hubei, gdje se epidemija prvi put pojavila krajem prošle godine, izvijestila je da četvrti dan nema novih oboljenja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!