07:48 / 05.05.2018.

Autor: D.M./Hina

U londonskoj zračnoj luci Heathrow zaplijenjeno 50 krokodila

Foto: Twitter, @Home Office/PA

Foto: Twitter, @Home Office/PA

Foto: - / -

Mladi morski krokodili stari godinu dana bili su namijenjeni farmi Cambridgeshireu na istoku zemlje, gdje ih uzgajaju zbog mesa.
Ilegalna pošiljka 50 krokodila nedavno je zaplijenjena u londonskoj zračnoj luci Heathrow u pet kutija poslanih iz Malezije, navela je granična policija koja se bori protiv trgovine zaštićenim životinjskim vrstama.

Mladi morski krokodili stari godinu dana bili su namijenjeni farmi Cambridgeshireu na istoku zemlje, gdje ih uzgajaju zbog mesa. Životinje nisu bile transportirane sukladno propisima, pa je poništeno dopuštenje za njihov uvoz.
Po deset reptila bilo je ugurano u svaku kutiju, predviđenu za četiri krokodila, navela je policija. Neprihvatljivo je da se gmazovi prevoze na taj način, rekao je Grant Miller, voditelj Konvencije za međunarodnu trgovinu ugroženih vrsta kojima prijeti izumiranje (CITES) na Heathrowu.

Krokodili su se međusobno napadali tijekom leta zbog ograničenog prostora. "Zaustavit ćemo svaki prijevoz koji nije u skladu s propisima CITES-a, to bi trebalo biti upozorenje onima koji kane prevoziti divlje životinje u neprikladnim uvjetima". Nakon pronalaženja krokodila 27. travnja jedan je uginuo, a ostali su zbrinuti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!