11:40 / 23.06.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

U Meksiku 180.000 zaraženih

-

-

Foto: - / -

U svijetu je koronavirusom zaraženo više od 9,2 milijuna ljudi.
U svijetu je koronavirusom zaraženo više od 9,2 milijuna ljudi. Najveći broj novozaraženih i dalje je u SAD-u, dok novo žarište postaje Latinska Amerika. Istodobno, Europa se sve više otvara, a mediteranske zemlje pripremaju se za početak turističke sezone.

-
Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu               

Druga po veličini latinskoamerička zemlja prestigla je Brazil po dnevnom broju umrlih od koronavirusa. U Meksiku je već 180.000 zaraženih, a u posljednja 24 sata umrlo je više od 1.000 ljudi. Testiranje se obavlja na najvećoj tržnici u središtu glavnoga grada zbog nemogućnosti držanja fizičke distance. 

Koronavirus i dalje se ubrzano širi zemljama Latinske Amerike, a prednjački Brazil s više od 1,1 milijun zaraženih i s više od 50.000 smrtnih slučajeva. Umrli se i dalje pokapaju u masovne grobnice.

Za razliku od Latinske, Sjeverna Amerika ukida ograničenja i vraća se normalnom životu, iako u SAD-u i dalje svaki dan ima 30-ak tisuća novozaraženih. Nakon 100 dana New York je ponovno otvorio kafiće, ali samo na terasama.

Krajem svibnja uspostavljene su trajektne linije prema otocima u Egejskom moru, ali broj putnika je ograničen na samo 65 posto kapaciteta plovila. Grčke granice otvorene su sredinom lipnja i zemlja čeka turiste.

I avioni ponovno krstare nebom, kompanije uvode let po let. Na španjolskim aerodromima opet ima putnika, ali uz obaveznu fizičku distancu. Neke procjene govore da će se avioindustrija potpuno oporaviti tek 2022.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!