U Memphisu održan posljednji ispraćaj Tyrea Nicholsa

02.02.2023.

19:14

Autor: Dnevnik/IMS/T.D./HRT

Posljednji ispraćaj

Posljednji ispraćaj

Foto: Andrew Nelles / REUTERS

U Memphisu su se od 29-godišnjeg Afroamerikanca Tyrea Nicholsa, kojeg su petorica američkih policajaca, također Afroamerikanaca, nasmrt pretukla, oprostili članovi obitelji, rodbina, prijatelji. 

Na njegovu sprovodu bili su i potpredsjednica SAD-a Kamala Harris te predstavnici Organizacija za ljuska prava. Pozvali su na prekid policijskog nasilja nad Afroamerikancima. 

- Tyre Nichols trebao je biti siguran. I kao potpredsjednica Sjedinjenih Država, zahtijevam da Kongres prihvati Zakon Georgea Floyda o policiji. Joe Biden će ga potpisati. I to ne bismo trebali odgađati i o tome se ne može pregovarati, rekla je Kamala Harris, potpredsjednica SAD-a.

- Petorica crnaca, koja nisu trebala raditi u policijskoj postaji i biti u elitnom odredu, u gradu Memphisu u kojem je dr. Martin Luther King izgubio život, pretukla su brata na smrt. Tyre je dozivao majku misleći da ćete ga prestati tući i gaziti. Sve što je želio bilo je vratiti se kući, istaknuo je Al Sharpton, aktivist za građanska prava.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!