U moru između Južne Koreje i Japana potonuo teretni brod

25.01.2023.

07:40

Autor: T.V./HRT/Hina

Potonuo teretni brod, traga se za nekoliko članova posade

Potonuo teretni brod, traga se za nekoliko članova posade

Foto: Japan Coast Guard / REUTERS

Najmanje 14 članova posade spašeno je nakon što je teretni brod potonuo u moru između Južne Koreje i Japana, rekao je u srijedu glasnogovornik južnokorejske obalne straže.

No ne zna se koliko je članova spašene posade preživjelo, rekao je. Južnokorejska novinska agencija Yonhap izvijestila je da je najmanje 11 osoba bilo bez svijesti kada su spašeni.

Brod je u srijedu rano ujutro poslao poziv u pomoć oko 150 kilometara jugoistočno od južnokorejskog otoka Jeju, izvijestio je Yonhap. Kad je obalna straža stigla na lokaciju, brod je već potonuo. Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Prema prvim informacijama, 22 osobe bile su na teretnom brodu teškom 6551 tonu koji je plovio pod zastavom Hong Konga i prevozio drvenu građu.

Južnokorejska obalna straža izvukla je šest članova posade iz vode, a ostale je spasila japanska obalna straža, kao i civilna plovila, naveo je glasnogovornik.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!