20:00 / 13.10.2021.

Autor: Miljenko Karačić/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

U Mostaru razgovori o borbi protiv organiziranog kriminala

Razgovori u Mostaru o borbi protiv organiziranog kriminaliteta

Razgovori u Mostaru o borbi protiv organiziranog kriminaliteta

Foto: Dnevnik / HRT

Predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru su razgovarali o suradnji u borbi protiv organiziranog kriminala, posebice krijumčara ljudi. Policije s obje strane granice pokrivaju veliko pogranično područje od Ivanjice poviše Župe dubrovačke do Ploča.

Na jugu Hrvatske pojačan je promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom. Službenici Granične policije BiH nadziru, uz prijelaze, i više od 100 kilometara zelene granice. Dobro surađuju s kolegama iz Hrvatske.

- Po pitanju migrantskog pritiska trenutačno nismo na nekom udaru iz razloga što im ruta u okviru naše nadležnosti ne paše, kaže inspektor u Graničnoj policiji BiH s GP Doljani, Kristijan Markić.

Ovo područje zanimljivo je međutim krijumčarima koji se bogate na tuđoj muci. U Operativni centar u Mostaru stižu podaci s terena i obrađuju se.

- Također zaprima i prijave o počinjenim kaznenim djelima koje selektira i upoznaje dalje u nadležnoj PU u Mostaru, ističe dežurni u Operativnom centru PU Mostar Ahmed Krhan.

U Mostaru se razgovaralo kako unaprijediti suradnju.

- Naša suradnja je bila tiha samolzatajna, ali vjerujte učinkovita. To najbolje znaju oni koji pokušavaju ili su se ogriješili o zakon. Suradnja s ministro m je dobra, pogotovo na nižoj razini kontakti su česti i suradnja je jako dobra, dodaje načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

- Teme su uglavnom suradnja u oblasti kriminaliteta, dakle razmjene podataka. Naime, u Hrvatskoj, u Pločama poglavito je pronađena jedna veća količina droge, pojašnjava ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda.

Suradnja policijskih službi i agencija nužna je posebno u vrijeme kad je hrvatska granica koja je ujedno granica Europske unije pod posebnim pritiskom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!