07:29 / 25.05.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

U nesreći u podzemnoj željeznici u Kuala Lumpuru 200 ozlijeđenih

Nesreća u Kuala Lumpuru

Nesreća u Kuala Lumpuru

Foto: Lim Huey Teng / Reuters

Više od dvjesto putnika ozlijeđeno je u ponedjeljak u sudaru dvaju vlakova podzemne željeznice u Kuala Lumpuru, priopćila je malezijska policija koja vodi istragu o nesretnom slučaju.


-U sudaru vlakova putnici su od udara pali na pod na liniji u središtu malezijskoga glavnog grada, nedaleko od nebodera Petronas, rekao je policijski načelnik Mohamad Zainal Abdullah.

Od dvjestotinjak ozlijeđenih, 47 je u teškom stanju, navodi policija.

Jedan vlak je išao s popravka prazan i još se ne zna zašto je bio na istoj pruzi kad i drugi koji je bio krcat putnicima.

Na društvenim mrežama su objavljene snimke ozlijeđenih putnika koji su vozilima hitne pomoći prevezeni u bolnice i unutrašnjosti vagona s ozlijeđenima koji leže na podu na kojemu su krhotine stakla.

Policija zasad isključuje teroristički motiv i čini se da je razlog nesreće pogrješka u komunikaciji. Vlakovi su u trenutku nesreće vozili malom brzinom, 20 odnosno 40 km/h, navodi policija.

Premijer Muhyiddin Yassin objavio je na Facebooku da je od ministarstva prometa i operatera metroa u Kuala Lumpuru zatražio "temeljitu istragu o uzroku nesreće".

Nesreće su rijetke u podzemnoj željeznici u Kuala Lumpuru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!