Civilni ciljevi u Ukrajini na udaru ruskih raketa

02.07.2022.

07:13

Autor: HRT

Mikolajiv, arhivska fotografija

Mikolajiv, arhivska fotografija

Foto: Julie Akimova / REUTERS

Rat na terenu prati i rat informacijama između Ukrajine i Rusije. Dok Kijev tvrdi da je agresor pojačao napade dalekometnim projektilima, pogađajući civilne ciljeve daleko od prve linije - Moskva poručuje da gađa vojne lokacije. Dan nakon smrtonosnog granatiranja blizu Odese na meti Mikolajiv i Harkiv.  Ruska vojska tvrdi da je opkolila Lisičansk - jedino preostalo ukrajinsko uporište u regiji Luhansk. Civili na sve načine pokušavaju pobjeći iz grada.


Pregled stanja u Ukrajini pogledajte u prilogu novinara Dražena Stefanova iz Dnevnika 3 HTV-a:

video thumb

Najnovije informacije:

Lukašenko kazao da je Bjelorusija presrela pokušaje raketnih napada

Gradonačelnik Slovjanska optužio Rusiju da koristi kazetne bombe

Separatisti tvrde da su okružili Lisičansk, Kijev demantira

Ruska vojska: pogođena skladišta oružja blizu Mikolajiva

Moskva nije komentirala ukrajinske optužbe da je Rusija bacila fosforne bombe na Zmijski otok u Crnom moru kao ni optužbe za gađanje stambenih zgrada kasetnim bombama.

Stanovnici Serhijivke kod Odese nastavili su u subotu pomagati spasilačkim službama u potrazi za preživjelima u ruševinama deveterokatnice, čiji je dio uništen u ranojutarnjem napadu u petak. Udarni val oštetio je zidove i prozore susjedne stambene zgrade od 14 katova.

Napad na Serhijivku dogodio se ubrzo nakon što je Rusija povukla svoje snage sa Zmijskog otoka, strateški važnog otoka oko 140 km jugoistočno od Odese koji je zauzela prvog dana rata.

U ratu je ubijeno 344 djece, 640 ih je ozlijeđeno

Gradonačelnik Mikolajiva poručio stanovnicima: Ostanite u skloništima!

Snažne eksplozije u ukrajinskom gradu Mikolajivu

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!