07:32 / 10.01.2018.

Autor: HRT

U odronima u Kaliforniji najmanje 13 mrtvih

-

-

Foto: - / -

Broj poginulih mogao bi biti i veći jer hitne službe još pretražuju desetke uništenih i razorenih domova.
Najmanje 13 osoba poginulo je u odronima zemlje na području južne Kalifornije. To područje prošli je mjesec poharalo nekoliko požara u kojima je izgorjela vegetacija koja sprječava odrone.

Obilne kiše počele su padati jučer ujutro, najteže je u okrugu Santa Barbara koji se proteže duž pacifičke obale sjeverno od Los Angelesa i gdje je stanovnicima naređena evakuacija. Neki od njih to su morali učiniti drugi put nakon prosinca. No samo 10 do 15 posto poslušalo je zapovijed o evakuaciji. 

Hitne službe su uz pomoć pasa i helikoptera spasile desetke ljudi iz odrona. Debeli sloj blata i zemlje srušio je stabla, uništio automobile i prekrio cijele blokove naselja, a blokirana je i glavna prometnica duž obale.

Broj poginulih mogao bi biti i veći jer hitne službe još pretražuju desetke uništenih i razorenih domova. Šerif okruga Santa Barbara situaciju je opisao kao "bojište u Prvome svjetskom ratu".  
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!