11:50 / 04.08.2018.

Autor: Hina/HRT

U padu ruskog helikoptera u Sibiru 18 mrtvih

Izvor: @CHP.KRAS

Izvor: @CHP.KRAS

Foto: - / -

Svih 18 osoba iz ruskog helikoptera poginulo je kad se letjelica srušila u subotu ujutro na sjeveru Sibira.
Svih 18 osoba iz ruskog helikoptera poginulo je kad se letjelica srušila u subotu ujutro na sjeveru Sibira nakon sudara s drugim helikopterom, objavilo je ministarstvo prometa u Moskvi.

Helikopter Mi-8 prevozeći, uz tri člana posade, 15 muškaraca koji su putovali na posao na naftnu platformu, sudario se ubrzo nakon polijetanja s opremom za transport materijala obješenom za drugu letjelicu, istaknulo je ministarstvo. Drugi je helikopter zatim sletio bez problema.

Nesreća se dogodila u postrojenju Vankor, važnom crpilištu ugljikovodika na sjeveru regije Krasnojarsk kojim upravlja nacionalna tvrtka Rosnjeft.

"Po prvim informacijama, druga je letjelica iz nepoznatih razloga udarila u opremu za transport materijala prve letjelice. Zatim je pala i zapalila se", priopćilo je ministarstvo.

Helikopter je pripadao ruskoj nacionalnoj tvrtki Utair koja je navela da se nesreća dogodila pri polijetanju iz glavne postaje Vankor u okrugu Turuhansk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!