U palestinskom napadu u Tel Avivu troje ranjenih, napadač ubijen

10.03.2023.

06:51

Autor: HRT/V.G./Hina

Tel Aviv

Tel Aviv

Foto: Ammar Awad / Reuters

Tri su osobe ranjene mecima u četvrtak navečer u Tel Avivu u napadu koji je izveo pripadnik oružanog krila palestinskog islamističkog pokreta Hamas, kojeg je ustrijelio policajac, rekli su iz izraelske policije.

- Tri žrtve današnjeg napada u Tel Avivu još uvijek su žive, ovo ispravlja prethodnu izjavu da je jedna od njih proglašena mrtvom, rekao je glasnogovornik policije AFP-u.

Pucnjava se dogodila navečer na aveniji Dizengoff, popularnoj za noćne izlaske u središtu Tel Aviva, gdje je također u palestinskom napadu u travnju 2022. ubijeno troje ljudi.

Hamas je u priopćenju naveo da je napad izveo član njegovog oružanog krila Brigade Ezzedine al-Qassam Motaz Khawaja (23) iz grada Nilin, u blizini Ramallaha, na okupiranoj Zapadnoj obali.

Ne tvrdeći da je riječ o "operaciji", Hamas opisuje Khawaju kao "herojskog mučenika" i predstavlja njegov čin kao "osobnu inicijativu" i "prirodan odgovor na zločine izraelske okupacije".

Glasnogovorniku izraelske policije rekao je da je "terorist počeo pucati na civile kafiću" prije nego što su ga policajci potjerali i ubili i "uspjeli spriječiti mnogo veći napad koji je mogao biti ozbiljan".

U priopćenju je ministar unutarnje sigurnosti Itamar Ben Gvir pohvalio "policajca koji je hrabrim činom eliminirao gnusnog terorista i spasio mnoge živote".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!