07:20 / 06.03.2020.

Autor: T.V./HRT

U ponoć stupio na snagu prekid vatre u Idlibu

Foto: SANA/Handout via REUTERS

Foto: SANA/Handout via REUTERS

Foto: - / REUTERS

U ponoć je stupio na snagu prekid vatre u sirijskom Idlibu, koji su u Moskvi jučer dogovorili ruski i turski predsjednik Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan.
U ponoć je stupio na snagu prekid vatre u sirijskom Idlibu ,koji su u Moskvi jučer dogovorili ruski i turski predsjednik Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan. Putin i Erdogan dogovorili primirje na sjeveru Sirije
Ipak, nekoliko minuta nakon ponoći bombardiranje na području Idliba još je trajalo, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava, a tursko ministarstvo obrane izvijestilo je da su snage sirijskoga režima ubile dvojicu turskih vojnika.

Sporazumom iz Moskve dogovorena je i uspostava sigurnosnog koridora duž ključne autoceste u Idlibu, a Rusija i Turska uvest će zajedničke ophodnje koje će nadzirati desetak kilometara dug koridor u zoni razdvajanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!