23:30 / 20.09.2018.

Autor: I.M./Hina

U potonuću tanzanijskog trajekta 136 poginulih

Foto: screenshot Masanja TV

Foto: screenshot Masanja TV

Foto: - / -

Uzroci nesreće još nisu još poznati, ali prethodne tragedije na tom području velikih jezera najčešće su se događale zbog pretrpanih plovila.

Broj poginulih u potonuću tanzanijskoga trajekta na jezeru Viktoriji popeo  se na 136, rekao je policijski zapovjednik.

Trajekt MV Nyerere prevrnuo se jučer popodne nekoliko desetaka metara od iskrcajne platforme njegova konačnog odredišta na otoku Ukara, na jugu najvećeg afričkog jezera, objavila je Tanzanijska agencija za električne i mehaničke usluge, pružatelj usluge trajektnog prijevoza.

Prema početnim procjenama, na trajektu kapaciteta 100 ljudi blo ih je više od 300. 

Potraga spasilačkih službi, koja je noćas prekinuta, nastavljena je jutros. Televizija je objavila kako nema izgleda da se pronađu preživjeli. 

Uzroci nesreće još nisu poznati, ali prethodne tragedije na tom području velikih jezera najčešće su se događale zbog pretrpanih plovila. 

Uz putnike, MV Nyerere prevozio je i robu. Godine 1996. oko 700 osoba poginulo je u brodolomu trajekta koji je plovio prema Mwanzi. 

Viktorijino jezero nalazi se na teritoriju Ugande, Kenije i Tanzanije. Najveće je afričko jezero i treće na svijetu. Obuhvaća 68.800 četvornih kilometara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!