10:49 / 26.11.2018.

Autor: V.K./Hina

U potresu u Iranu više od 600 ozlijeđenih

-

-

Foto: - / -

U potresu magnitude 6,3 prema Richetru na iranskoj zapadnoj granici s Irakom ozlijeđeno je više od 600 ljudi. Nije bilo smrtno stradalih.
U potresu magnitude 6,3 prema Richteru na iranskoj zapadnoj granici s Irakom ozlijeđeno je više od 600 ljudi, većina lakše, objavila je državna televizija te potvrdila da nije bilo smrtno stradalih.

Potres se u nedjelju navečer osjetio u najmanje sedam iranskih pokrajina, a najjače u Kermanšahu. Ondje je prošle godine poginulo više od 600 ljudi i tisuće su ozlijeđene u najsmrtonosnijem potresu u više od deset godina.

"Broj ozlijeđenih dosegnuo je 646. Većina ih nije hospitalizirana jer su im ozljede lakše", prenijela je televizija izjave dužnosnika.

Predsjednik iranske udruge Crveni polumjesec Mahmud Mohamadi Nasab za televiziju je rekao da nema poginulih.

Državna televizija izvijestila je i o manjoj šteti na nekim zgradama u regiji. Potres je izazvao klizišta, no sve lokalne ceste i dalje su otvorene za promet, a struja se vratila u većinu pogođenih područja.

Američka geološka služba USGS objavila je da se potres dogodio na dubini od 65 kilometara, 114 kilometara od sjeverozapadnoga grada Ilama, u blizini iransko-iračke granice.
Regija Kermanšah, gdje se potres u nedjelju najjače osjetio, nalazi se u blizini velikih rasjednih linija i stoga su ondje potresi česti.

Potres magnitude 6,6 pogodio je 2003. regiju Kerman. Tada je poginulo više od 31.000 ljudi. Potres je sravnio sa zemljom povijesni grad Bam.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!