07:11 / 08.09.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

U požaru u indonezijskom zatvoru poginulo najmanje 40 osoba

Policija čuva ulaz u zatvir u Tangerangu

Policija čuva ulaz u zatvir u Tangerangu

Foto: Ajeng Dinar Ulfiana / REUTERS

Požar koji je zahvatio prenapučeni zatvor u indonezijskoj pokrajini Banten usmrtio je najmanje 40 osoba, a deseci ljudi su ozlijeđeni, prenosi Reuters.

Požar, koji je buknuo između 1 i 2 sata u noći u bloku C zatvora u Tangerangu, ugašen je, no još je u tijeku evakuacija, rekla je glasnogovornica ministarstva ljudskih prava i zakona Rika Aprianti.

- Uzrok požara još se istražuje, navela je, dodavši da su u bloku u kojem je vatra buknula kaznu služili prijestupnici koji su zatvoreni zbog droge, a mogao je primiti 122 kažnjenika.

Nije rekla koliko je osoba bilo ondje kada je požar buknuo, ali dodala je da je zatvor prenapučen. Kapacitet zatvora u Tangerangu je 600 osoba, a prema podacima indonezijske vlade, u rujnu su ondje bile dvije tisuće zatvorenika.

- Sumnja se da je uzrok požara kratki spoj, rekao je glasnogovornik policije Yusri Yunus tamošnjoj televizijskoj postaji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!