U raciji izraelskih snaga na izbjeglički logor ubijeno više naoružanih boraca

06.02.2023.

Zadnja izmjena 21:35

Autor: Hina/Dnevnik/HRT/A.V.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Izraelske snage ubile su petoricu militanata Hamasa tijekom racije u izbjegličkom kampu blizu grada Jerihona na Zapadnoj obali. Hamasovo oružano krilo Brigade Qassam prijeti da će osvetiti smrt svojih pripadnika.

Izraelske vlasti priopćile su da su njihove snage morale uhititi muškarce osumnjičene da su pucali na jedan restoran u Izraelu prošloga mjeseca.

Palestinski predsjednik Mahmud Abbas osudio je upad Izraelaca. Napad se dogodio u trenutku pojačanih tenzija između Izraela i Palestine. 

Strahuje se od daljnje eskalacije nasilja. Poziv na smirivanje objema stranama uputile su Sjedinjene Američke Države i međunarodne organizacije.

Izrael gotovo svakodnevno izvodi operacije na Zapadnoj obali nakon niza smrtonosnih napada koje su izveli Palestinci u Izraelu prošle godine, što je pak dovelo do krvavog siječnja za Palestince u kojem je ubijeno 35 ljudi, militanata i civila. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!