U Rimu 10. Svjetski susret obitelji

22.06.2022.

19:56

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

10.susret obitelji

10.susret obitelji

Foto: Dnevnik / HRT

U Rimu se uz nazočnost Svetog Oca održava 10. Svjetski susret obitelji. Tema je "Obiteljska ljubav: poziv i put svetosti". Okupile su se brojne obitelji sa svih strana svijeta, pa tako i iz Hrvatske. 

Papa Franjo tijekom cijelog svojeg pontifikata ističe kako je upravo obitelj stup cijelog društva, škola ljubavi i prihvaćanja. Rim je od danas pa do nedjelje središte za mnoge obitelji iz cijeloga svijeta. Održava se 10. po redu Svjetski susret obitelji. Važan je to događaj za katoličku crkvu i njezinu zajednicu jer upravo ovaj događaj posvećen je obiteljskom pastoralu. Priča o Svjetskom danu obitelji započinje još 1994. godine kada je UN proglasio tu godinu kao godinu obitelji, a na poticaj pape Ivana Pavla 2. krenulo se i sa susretima. U narednim danima kroz razne programe promišljat će se o obitelji kao zajednici i braku kao instituciji, ali i o poteškoćama s kojima se susreću brojne obitelji. Tijekom jutarnjih sati papa Franjo održao je opću audijenciju i spomenuo se obitelji, društva, a posebno najranjivijih skupina, izvijestila je za Dnevnik Dajana Kruneš.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!