07:27 / 18.07.2020.

Autor: V.K./Hina

U SAD-u drugi dan za redom više od 70 tisuća novozaraženih

Foto: REUTERS/Tom Brenner

Foto: REUTERS/Tom Brenner

Foto: - / REUTERS

U SAD-u je, drugi dan za redom, zabilježen porast novozaraženih koronavirusom za nešto malo više od 70 tisuća.
U SAD-u je, drugi dan za redom, zabilježen porast novozaraženih koronavirusom za nešto malo više od 70 tisuća, uz istodobne sukobe Amerikanaca zbog nošenja maski i ponovnog otvaranja škola za nekoliko tjedana.

Strašni podaci: u Arizoni i Teksasu mrtvačnice pune

U SAD-u raste broj zaraženih koronavirusom

Po podacima agencije Reuters, u SAD-u je broj slučajeva porastao za najmanje 70.674, nakon što ih je u četvrtak bilo 'rekordnih' 77.499 ili najviše dnevno među svim zemljama svijeta od kako je počela pandemija.

Smrtnih slučajeva je u u petak bilo najmanje 912, što je četvrti dan za redom da imaju više od 900 smrti dnevno.

Slučajevi zaraze koronavirusom rastu u 41 od 50 američkih država SAD-a, a Reutersova analiza pokazuje i da se smrtnost povećava u 19 država.

Texas je izvijestio o rekordnom dnevnom porastu smrtnih slučajeva treći dan za redom sa 174 izgubljena života, kao i da je imaju hospitaliziranih više od 10.600 pacijenata s covidom-19.

Uz tu, još je pet država prijavilo rekordan broj pacijenata s covdiom-19 u svojim bolnicama - Alabama, Georgia, Montana, Sjeverna i Južna Karolina.

U Kaliforniji je pak, po podacima Reutersa, u petak bilo najmanje 9.229 novih slučajeva zaraze, čime se ukupni broj u toj državi povećao na 374.144, dok se broj umrlih povećao za najmanje 119, na ukupno 7.612.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!