19:56 / 15.10.2020.

Autor: HRT/Hina

U SAD-u najveći dnevni broj novozaraženih od početka kolovoza

Foto: REUTERS/Jonathan Drake

Foto: REUTERS/Jonathan Drake

Foto: - / REUTERS

Sjedinjene Države u četvrtak su zabilježile gotovo 60.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Sjedinjene Države zabilježile su gotovo 60.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni broj novozaraženih od početka kolovoza.

➡️ Fauci: Trump više nije zarazan
➡️ Epidemija koronavirusa - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu

Prema podacima Sveučilišta Johns Hopkins, od srijede je na testiranju na novi koronavirus pozitivno bilo 59.500 osoba.

SAD je također zabilježio 985 smrtnih slučjeva povezanih s koronavirusom, no dnevni broj novih smrtnih slučajeva ostao je razmjerno stabilan.

Države američkog Srednjeg zapada, među kojima su Sjeverna Dakota, Južna Dakota i Missouri, u posljednje vrijeme bilježe posebno velik broj novih slučajeva zaraze. Bolest se sada širi u ruralnim sredinama, za razliku od prve faze epidemije kada su bili zahvaćeni gradovi na sjeveroistoku zemlje, poput New Yorka, koji je bio žarište zaraze, a potom na jugu.

Tijekom ljeta snažno su zahvaćene savezne države na jugu i zapadu. Rast broja novih slučajeva usporio se potkraj ljeta, no sredinom rujna broj novozaraženih ponovno je počeo snažnije rasti.

Od početka pandemije koronavirusom je u SAD-u zaraženo više od 7,9 milijuna ljudi i bilo je oko 217.000 smrtnih slučajeva, navodi baltimorsko sveučilište.
Stručnjaci smatraju da je broj slučajeva znatno veći nego što stoji u službenim podacima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!