U SAD-u temperature se spuštaju i do minus 45: Zatvorene škole, otkazane tisuće letova

23.02.2023.

07:00

Autor: I.Z./HRT/Hina

U SAD-u temperature idu i do minus 45

U SAD-u temperature idu i do minus 45

Foto: Erin Woodiel/Argus Leader / Reuters

Zbog zimske oluje koja je zahvatila pojedina područja SAD-a, u nekim dijelovima te države temperature bi mogle pasti i na minus 45 stupnjeva, objavio je BBC.

Kao posljedica snježnih mećava jučer su zatvorene tvrtke i škole u Dakoti, Minnesoti i Wisconsinu, a otkazano je gotovo pet tisuća letova.

Predviđa se da bi udari vjetra mogli dosegnuti i brzinu od 80 kilometara na sat, te da bi u nekim dijelovima SAD-a, zahvaćenim iznimno hladnom frontom, temperature mogle pasti i do minus 45 Celzijevih stupnjeva.

Guverner Minnesote Tim Walz rekao je da će Nacionalna garda biti na raspolaganju za pomoć vozačima koji zaglave u mećavi jer meteorolozi za neka područja sjevernih država najavljuju do pola metra snijega, što bi mogle biti najveće snježne oborine u posljednjih 30 godina.

Zanimljivo je da će istodobno pojedini dijelovi istočnog SAD-a zabilježiti iznimno visoke temperature, pa bi u Orlandu na Floridi mogle dosegnuti 32 Celzijeva stupnja, a u Louisiani u New Orleansu 29.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!