14:31 / 11.09.2018.

Autor: P.F./Hina

U samoubilačkom napadu u Afganistanu ubijeno 22 ljudi

-

-

Foto: - / -

Cilj napada bio skup protiv lokalnog zapovjednika milicije i dodali da su u trenutku eksplozije bile okupljene stotine ljudi. Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad.
Bombaš samoubojica ubio je u Afganistanu najmanje 22 ljudi, a ranio 23 u napadu na prosvjedni skup na autocesti između istočnog grada Džalalabada i glavnog graničnog prijelaza u susjedni Pakistan, rekli su dužnosnici u pokrajini Nangarharu.

Član lokalnoga pokrajinskog vijeća Sohrab Kaderi rekao je da je najmanje 45 poginulih i ranjenih ljudi odvezeno u bolnice no dodao je da bi broj mogao biti i veći. 

Lokalni dužnosnici kazali su da je cilj napada bio skup protiv lokalnog zapovjednika milicije i dodali da su u trenutku eksplozije bile okupljene stotine ljudi.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Pokrajina Nangarhar, na granici s Pakistanom, jedno je od najnemirnijih područja u Afganistanu ove godine, zbog niza samoubilačkih napada i napada na glavni grad pokrajine Džalalabad. Ta je pokrajina jedan od glavnih uporišta Islamske države od početka 2015.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!