U Sarajevu jutros zrak iznimno opasan za građane

29.12.2018.

10:14

Autor: S.C.I./HRT

default error photo
Prema podacima američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA), onečišćenost u Sarajevu jutros premašuje 424 mjerne jedinice, što je u kategoriji opasnog zraka.
Zrak je u Sarajevu jutros veoma opasan za građane. Prema podacima američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA), čija se mjerna postaja nalazi u sklopu američkoga veleposlanstva u Sarajevu, onečišćenost u tom gradu jutros premašuje 424 mjerne jedinice, što je u kategoriji opasnog zraka.

BiH: U Sarajevu ponovno visok stupanj onečišćenja zraka Ipak, iz stručnoga tijela za koordinaciju i nadzor plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne onečišćenosti zraka u Sarajevskoj županiji priopćili su da na snazi ostaje mjera pripravnosti.

Ne preporučuje se boravak na otvorenome, a iz Federalnog hidrometeorološkoga zavoda najavili su da se sredinom dana očekuje prestanak temperaturne inverzije, što bi trebalo uzrokovati prestanak rasta ili pad koncentracije štetnih čestica u zraku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!