23:09 / 17.06.2018.

Autor: I.M./M.M./HRT

U Saudijskoj Arabiji uskoro će i žene smjeti voziti automobile

-

-

Foto: - / -

Ono što je ženama diljem svijeta normalna svakodnevica, u Saudijskoj Arabiji tek postaje. Uskoro će i žene smjeti voziti automobile.
Ono što je ženama diljem svijeta normalna svakodnevica, u Saudijskoj Arabiji tek postaje. Uskoro će i žene smjeti voziti automobile.

One koje imaju novca u velikom broju završavaju autoškolu, a onda kreću u biranje novog ljubimca. U autosalonima trljaju ruke. Nadaju se ponovnom porastu prodaje i do 20 posto na godinu.

Uredba koju je kralj Salman donio još prošle godine unijet će promjene u životni stil više od 10 milijuna punoljetnih žena, uključujući i strankinje koje žive u Saudijskoj Arabiji.

Novost je i da će cijele obitelji moći zajedno u kino. Javnih projekcija filmova u Saudijskoj Arabiji nije bilo punih 40 godina, još od vremena islamskih revolucija.

Princ prijestolonasljednik pokušava ponuditi mladima zabavu koja neće previše iritirati ultrakonzervativne krugove u zemlji. U saudijskoj prijestolnici tijekom ljeta planiraju stoga otvaranje još nekoliko kinodvorana.

Da se pomaci u Saudijskoj Arabiji ipak neće odvijati filmskom brzinom, dokazuje i činjenica kako publika prije početka projekcije američkog blockbustera mora saslušati i poruku princa prijestolonasljednika o promjenama koje obećava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!