U skladištu pronađeni preparirani slonovi i više od tisuću drugih životinja

11.04.2022.

08:32

Autor: HRT/Hina

Slonovi

Slonovi

Foto: ilustracija / Shutterstock

Španjolska policija otkrila je privatnu zbirku od 1090 prepariranih životinja, uključujući slonove, nosoroge i polarne medvjede, u ogromnom skladištu u blizini Valencije. To je najveća privatna zbirka te vrste ikada otkrivena u Španjolskoj, objavila je Civilna garda na svojoj internetskoj stranici u nedjelju. Ukupno 405 životinja spada u zaštićene vrste, dodala je.

Životinje su pronađene u prostoru od 50.000 četvornih metara, otprilike dvostruko većem od površine velike trgovine namještajem ili sedam nogometnih igrališta. Tamo su izloženi kao u muzeju. Među ostalim su pronađeni gepardi, leopardi, lavovi, risovi, snježni leopardi i krokodili, kao i životinje koje su izumrle u divljini, poput afričkog sabljorogog oriksa, ili gotovo izumrle životinje poput bengalskog tigra.

Zašto je ova ogromna zbirka, koja uključuje i 198 slonovih kljova, tek sada otkrivena u gradiću Bétera, dvadesetak kilometara sjeverozapadno od Valencije, nije poznato. Policija također nije dala podatke o vlasniku zbirke koji je pod istragom zbog krijumčarenja i kršenja zakona o zaštiti ugroženih vrsta. Sada se istražuje odakle su životinje došle.

Vlasnik, poznati poduzetnik iz Valencije, rekao je da je većinu životinja naslijedio od svog oca, prema novinama Las Provincias. Policija je procijenila vrijednost zbirke na crnom tržištu na gotovo 30 milijuna eura.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!