11:31 / 25.10.2020.

Autor: Hina

U Sloveniji 1675 novozaraženih

Foto: REUTERS/Borut Zivulovic

Foto: REUTERS/Borut Zivulovic

Foto: - / REUTERS

Slovenija je dosad registrirala 22.952 zaraženih i 240 umrlih od posljedica koronavirusne bolesti.
U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno 1675 novih slučajeva koronavirusa i petero umrlih od posljedica koronavirusne bolesti, objavilo je u nedjelju ministarstvo zdravstva, čime se nastavlja vrlo kritično razdoblje epidemije zbog kojeg je u zemlji  uveden lockdown od najmanje tjedan dana.

➡️ U posljednja 24 sata u svijetu zaraženo gotovo pola milijuna ljudi

Broj dnevnih zaraza manji je od rekordnih 1961 u subotu, ali je postotak potvrđenih slučajeva u testiranoj populaciji najviši, gotovo 30%. I dalje se povećava broj oboljelih u bolnicama u kojima je trenutačno 508 pacijenata, od kojih 71 na intenzivnim odjelima.

Slovenija je dosad registrirala 22.952 zaraženih i 240 umrlih od posljedica bolesti COVID-19.

Ministar zdravstva Tomaž Gantar donio je uredbu kojom se za 14 dana obustavljaju sve zdravstvene usluge koje nisu hitne kako bi se prioritet dao oboljelima od koronavirusne bolesti. Najavio je da će se ubuduće u rad u bolnicama moći uključiti i privatni zdravstveni sektor s koncesijom, liječnici pripravnici i specijalizanti.

"Lockdownom" koji je vlada proglasila u subotu zatvorene su trgovine, osim onih koji nude hranu i osnovne potrepštine, ugostiteljski objekti, frizerski i kozmetički saloni, teretane, bazeni, kina, kulturne ustanove, autopraonice.

I dalje je na snazi zabrana napuštanja stalnog boravišta, nastava u školama i fakultetima provodi se na daljinu, a od ponedjeljka neće raditi vrtići.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!