16:59 / 04.04.2020.

Autor: T.V./Hina

U Srbiji 148 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Srbiji je u posljednja 24 sata potvrđeno 148 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo je još petero pacijenata, dosad ukupno 44. Od početka epidemije registrirano je 1624 zaraženih kojima je potvrđen Covid -19.
U Srbiji je u posljednja 24 sata potvrđeno 148 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo je još petero pacijenata, dosad ukupno 44. Od početka epidemije registrirano je 1624 zaraženih kojima je potvrđen Covid -19, priopćeno je u subotu na tiskovnoj konferenciji zdravstvenog stožera Vlade Srbije.

Hospitalizirano je ukupno 1046 pacijenata, od kojih je na respiratorima 89 oboljelih. Od službenog početka epidemije do subote u 15 sati testirana je ukupno 6401 osoba.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu dr. Goran Stevanović ocijenio je danas da bi i zaraženih i umrlih bilo mnogo više da vlasti nisu primjenile stroge preventivne mjere i poslušale savjete struke.

U Srbiji je od danas na snazi dodatni policijski sat koji vikendom važi od subote u 13 sati do ponedjeljka u pet ujutro, uz mogućnost vlasnicima kućnih ljubimaca za šetnju od 23 sata do jedan poslije ponoći, najdalje 200 metara od mjesta prebivališta.

Policijski sat radnim danima važi od 17 do pet ujutro.

Izvanredno stanje u Srbiji uvedeno je 15. ožujka i od tada su postupno uvođene strože mjere čiji je cilj da smanjenje socijalnih kontakata i sprečavajne širenja zaraze koronavirusom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!