16:53 / 12.11.2020.

Autor: V.K./Hina

U Srbiji 3341 novozaraženi i 19 umrlih, u Beogradu odjeli za COVID puni

Foto: REUTERS/Stephane Mahe

Foto: REUTERS/Stephane Mahe

Foto: - / REUTERS

U Srbiji je u posljednja 24 sata od posljedica infekcije koronavirusom umrlo 19 osoba, a među 13.008 testiranih potvrđen je još 3341 zaraženi.
U Srbiji je u posljednja 24 sata od posljedica infekcije koronavirusom umrlo 19 osoba, a među 13.008 testiranih potvrđen je još 3341 zaraženi, priopćile su srbijanske zdravstvene vlasti.

➡️
Koronavirus - nove informacije

Najviše je novozaraženih u Beogradu  - 1368,  što je 41 posto od ukupnog broja zaraženih potvrđenih u Srbiji.

Ministar zdravstva Zlatibor Lončar upozorio je danas da su bolnički COVID  kapaciteti u Beogradu popunjeni. Na sjednici Skupštine, na kojoj se raspravljalo o izmjenama i dopunama Zakona o zaraznim bolestima, naveo da je u srijedu otpušteno 250 pacijenata, ali da ih je 600 moralo biti primljeno na bolničko liječenje u posljednjih 15 sati.

U četvrtak su na COVID odjelima u bolnicama diljem Srbije bila 3343 oboljela, od kojih je 151 na respiratoru. Do sada su ukupno testirana 1,468.164 uzorka i registrirano je više od 70.000 zaraženih.

Danas je održana i sjednica kriznog stožera, na kojoj je jedna od glavnih tema bilo radno vrijeme kafića i klubova, a najavljeno je uvođenje novih mjera i ograničenja. Član stožera Predrag Kon istaknuo je da se trebaju definirati izolacija, karantena, javni prijevoz i mjere ograničenja koje svi moraju poštovati, a utvrđene su nadležnosti i inspekcije.

Bit je najavljenih izmjena, prema riječima dr. Kona, da mjere "omogućuju svima da rade svoj posao". Kon je upozorio da građani "nisu svjesni koliko je situacija ozbiljna". Očekuje se da će nove epidemiološke mjere biti objavljene do kraja dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!