17:55 / 23.09.2020.

Autor: I.D./HINA

U Srbiji 81 novozaražena osoba i jedna preminula

Foto: Mikele Designer/Pixabay

Foto: Mikele Designer/Pixabay

Foto: - / -

Prema podacima srbijanskog ministarstva zdravstva, hospitalizirano je 315 oboljelih, a 22 pacijenta su na intenzivnoj njezi i respiratorima.
U protekla 24 sata zdravstvene vlasti u Srbiji su, nakon analize 7466 testiranih uzoraka, prijavile 81 novu zarazu, te jedan smrtni slučaj od posljedica Covida-19.

- Sve o koronavirusu

Prema podacima srbijanskog ministarstva zdravstva, hospitalizirano je 315 oboljelih, a 22 pacijenta su na intenzivnoj njezi i respiratorima.

Do sada je među 1.092.359 testiranih registrirano ukupno 33.080 oboljelih, a od početka epidemije 6. ožujka od posljedica infekcije koronavirusom umrle su 744 osobe, što dosadašnju stopu smrtnosti održava na 2,25 posto.

Prema epidemiološkim podacima, u tri tjedna od početka školske godine koronavirusom je zaraženo ukupno 60 učenika, što je, prema ocjeni ministra obrazovanja Mladena Šarčevića, vrlo mali postotak s obzirom na činjenicu da u Srbiji ima oko 850.000 đaka.

U Srbiji su od petka 18. rujna u 18 sati na snazi mjere pojačanog epidemiološkog nadzora, koje podrazumijevaju prijavljivanje svih državljana povratnika iz inozemstva u elektronički Covid sustav e-zdravlje, kako bi se čim prije reagiralo u slučaju pojave simptoma koronavirusa u periodu inkubacije.

Prema podacima Kriznog stožera, do sada se prijavilo više od 25.000 građana Srbije koji su se vratili u zemlju s ljetovanja u Crnoj Gori, Hrvatskoj, BiH i Albaniji, te iz drugih država.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!