17:30 / 11.11.2020.

Autor: M.Š./HRT

U Srbiji crni rekord: 3536 novih slučajeva, 21 osoba preminula

Foto: REUTERS/Marko Djurica

Foto: REUTERS/Marko Djurica

Foto: - / REUTERS

Srbija u protekla 24 sata im novi rekordan broj zaraženih i umrlih od početka epidemije koronavirusa.
Srbija u protekla 24 sata im novi rekordan broj zaraženih i umrlih od početka epidemije koronavirusa u ožujku, pokazuju u srijedu službeni podaci zdravstvenih vlasti, koje su prijavile 21 žrtvu covida-19 i 3.536 slučajeva novih zaraza među 12.414 testiranih uzoraka.

Na covid odjelima bolnica diljem Srbije danas je smješteno 2.959 pacijenata, od kojih su 143 na respiratorima.

Od početka epidemije 6. ožujka koronavirusom zaraženo je ukupno 70.424 ljudi, a ukupno ima 936 smrtnih slučajeva u povezanosti s covidom-19.

Do sada je testirano 455.156 osoba, a postotak smrtosti je 1,33 posto. 

U Srbiji je dan ranije, u utorak, umrlo 14 oboljelih, a potvrđena su 2823 nova slučaja zaraze, što je bio dotad najveći broj novozaraženih na dnevnoj razini od početka epidemije.

U utorak navečer član Kriznog stožera srbijanske vlade epidemiolog Predrag Kon upozorio je da "Srbija nije jako daleko od katastrofalne epidemiološke situacije", ocijenivši da su to okolnosti u kojima se "ljudi više nemaju gdje liječiti".

- Moramo zaustaviti virus, a ako ga mi ne zaustavimo, onda će on nas, rekao je Kon u Beogradskoj kronici Radio-televizije Srbije.

Predsjednik Aleksandar Vučić danas je, u povodu Dana primirja, dodijelio visoka državna odličja za doprinos borbi protiv covida 19 nekolicini članova Kriznog stožera, te desecima liječanika, sestara, tehničara i drugih djelatnika u zdravstvenom sustavu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!