13:18 / 12.03.2020.

Autor: Igor Rotim/HRT

U Srbiji koronavirusom zaražene 24 osobe

Foto: Igor Rotim/HRT

Foto: Igor Rotim/HRT

Foto: - / HRT

Srbijanski ministar zdravstva Zlatibor Lončar izjavio je da je od 25 testiranih osoba tijekom dana kod pet njih potvrđen koronavirus.
Srbijanski ministar zdravstva Zlatibor Lončar izjavio je da je od 25 testiranih osoba tijekom dana kod pet njih potvrđen koronavirus. Istaknuo je da su svi oni u dobrom stanju, da ih je četvero pušteno na kućnu izolaciju, a jedna osoba zadržana je na bolničkom liječenju. U Srbiji su koronavirusom zaražene 24 osobe.

Apelirao je na medije da ne objavljuju netočne informacije o tome da je preminuo pacijent na infektološkom odjelu u Novom Sadu.

Srbija obustavila promet na nekim prijelazima s Hrvatskom

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa Srbija je obustavila sav promet na graničnim prijelazima s Hrvatskom i to Ilok-Neštin, Ilok-Sot i Ilok-Ljuba te i na riječnim graničnim prijelazima Novi Sad i Bezdan.

Promet se nastavlja odvijati na graničnim prijelazima Bajakovo-Batrovci, Tovarnik-Šid i Ilok-Bačka Palanka. Od jutros u 7 sati zatvoren je i cestovni prijelaz Batina-Bezdan, a također su zatvoreni i željeznički prijelaz Erdut-Bogojevo te riječni prijelaz Apatin.

U Srbiji je ukupno 19 osoba zaraženih koronavirusom. Vlada Srbije zabranila je ranije sve javne skupove u zatvorenom brojnije od 100 ljudi i sugerirala državljanima Srbije koji iz inozemstva planiraju doći za uskršnje praznike da odgode putovanja do povoljnije epidemiološke situacije. Vlada je ranije uvela i privremenu zabranu ulaska za putnike iz zarazom ugroženih zemalja i područja - Italije, Kine, Irana, Južne Koreje i dijela Švicarske.

Najnovije današnje informacije o koronavirusu pročitajte ovdje.
Foto: Igor Rotim/HRT

Foto: Igor Rotim/HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!