23:33 / 10.03.2020.

Autor: P.F./Hina

U Srbiji potvrđen peti slučaj zaraze koranavirusom

-

-

Foto: - / -

Situacija je ozbiljna, ali je pod kontrolom i nema mjesta panici, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić. Najavila je razgovore najviših državnih dužnosnika o novim mjerama prevencije.
Državni vrh Srbije sastat će se u srijedu kako bi utvrdio nove preventivne mjere za suzbijanje širenja koronavirusa, najavila je u utorak navečer srbijanska premijerka Ana Brnabić, na dan kad je Ministarstvo zdravlja priopćilo da je u Srbiji potvrđen i peti slučaj koronavirusa.

Najnovije informacije o koronavirusu pročitajte ovdje.

Situacija je ozbiljna, ali je pod kontrolom i nema mjesta panici, izjavila je Brnabić pozivajući na pribranost te najavila za srijedu razgovore najviših državnih dužnosnika o novim mjerama prevencije. Nije isključila ni mogućnost zatvaranja škola.

Razgovarat ćemo i o zatvaranju škola ako postoji bilo koji razlog, rekla je najavljujući da će to uslijediti ako bude preporuka stručnih službi.

Nemojmo primijenjivati mjere samo da bi netko rekao da se mjere primijenjuju, istaknula je Brnabić uoči sutrašnjeg sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrima zdravlja Zlatiborom Lončarom i prosvjete Miladinom Šarčevićem, kao i s predstavnicima zdravstvenog sektora.

Komentirajući današnje mjere vlade o zabrani ulaska u Srbiju strancima iz epidemijom ugroženih područja i zemalja, Brnabić je istaknula da će se njihova primjena mijenjati sukladno promjeni epidemiološke situacije s korona virusom u regiji i svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!