U sudaru vlaka i autobusa u Bangladešu poginulo 11 ljudi

29.07.2022.

15:21

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Mamunur Rashid / Shutterstock

Najmanje 11 ljudi je poginulo nakon što se turistički autobus sudario s jurećim vlakom u jugoistočnom Bangladešu, objavili su u petak dužnosnici.

Dužnosnik na željeznici Ansar Ali rekao je da je 11 od 14 putnika u minibusu poginulo na mjestu nesreće kada je vlak udario u autobus na pružnom prijelazu u blizini postaje Borotakia u Mirsharaiju, okrugu Chattogram, oko 150 kilometara jugoistočno od glavnog grada Dhake.

- Autobus, koji se približio pruzi unatoč ručnom signalu vratara na prijelazu, vukao je vlak više od pola kilometra prije nego što se zaustavio, rekao je Ali.

- Nesreća se dogodila kada je vlak koji se kretao iz Dhake u Chattogram trebao ući u postaju Borotakija, rekao je.

- Troje kritično ozlijeđenih putnika hitno je prebačeno u bolnicu, rekao je dužnosnik lokalne vlade Minhazur Rahman.

Putnici su, prema navodima preživjelih, bili na izletu do vodopada Khaiyachhara, lokalne turističke atrakcije u Chattogramu, iz susjednog okruga Hathazari.

Ministarstvo za željeznice Bangladeša zadužilo je peteročlanu komisiju da istraži incident i izvijesti o tome u najkraćem mogućem roku.

Smrtonosne željezničke nesreće česte su u Bangladešu zbog lošeg održavanja pruga i željezničkih prijelaza bez posade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!