18:45 / 14.08.2018.

Autor: HRT

U Švedskoj zapaljeno 80-tak automobila

-

-

Foto: - / -

Uhićene su dvije osobe osumnjičene za palež na 20 raznih lokacija, objavila je švedska policija. U incidentu nije bilo žrtava, a koordiniran je preko društvenih mreža.
Huliganske bande u Švedskoj noćas su zapalile i porazbijale 80-tak automobila u Goeteborgu i okolnim industrijskim područjima s visokom nezaposlenošću, ali i u Stockholmu i Malmeu. Uhićene su dvije osobe osumnjičene za palež na 20 raznih lokacija, objavila je švedska policija. U incidentu nije bilo žrtava, a koordiniran je preko društvenih mreža.

"Veoma sam ljut. One koji su to učinili pitam - Što radite? Što mislite - tko ste vi? Uništavate imovinu građana, svojih susjeda. Odgovor društva mora biti snažan. Trebamo više uložiti u rješavanje ovog problema nego u obnovu zgrada u socijalno problematičnim četvrtima. Čini se da je akcija bila koordinirana. To što se dogodilo  neprihvatljivo je", rekao je Stefan Löften, švedski premijer. 

Svakog dana u predgrađu Stockholma ima zapaljenih automobila, a nedjela se pripisuju mladima iz siromašnih četvrti. Tijekom prošle godine u Švedskoj je namjerno zapaljeno 1.457 automobila

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!