08:04 / 18.06.2020.

Autor: I.D./HINA

U svijetu raste broj novozaraženih, no SAD neće zatvoriti poslovanje

Foto: Jeyaratnam Caniceus/Pixabay

Foto: Jeyaratnam Caniceus/Pixabay

Foto: - / -

U Meksiku je 4.930 novozaraženih i 770 umrlih. Peru je zabilježio više od 240.000 ukupno zaraženih osoba koronavirusom. Trump: Nećemo ponovno zatvarati zemlju.
Diljem svijeta raste broj novozaraženih koronavirusom, no unatoč tome, američki predsjednik Donald Trump ne želi da SAD ponovno zatvori poslovanje.

- U Crnoj Gori raste broj zaraženih koronavirusom


U Meksiku je 4.930 novozaraženih i 770 umrlih. Peru je zabilježio više od 240.000 ukupno zaraženih osoba koronavirusom. Trump: Nećemo ponovno zatvarati zemlju.

U Meksiku ukupno 159.993 zaraženih koronavirusom i 19.080 umrlih

Meksičko ministarstvo zdravstva izvijestilo je u srijedu da su u toj zemlji potvrđena 4.930 nova slučaja zaraze koronavirusom i 770 umrlih od toga virusa.

Time se broj ukupno zaraženih od koronavirusa povećao na 159.993 osoba, a njih 19.080 je umrlo. Meksička vlada je priopćila i da je stvarni broj zaraženih vjerojatno znatno veći od potvrđenih slučajeva.

Peru prestigao Italiju u ukupnom broju zaraženih, vlada produžila karantenu

Peru je u srijedu zabilježio više od 240.000 ukupno zaraženih osoba koronavirusom, nadmašivši time i teško pogođenu Italiju, izvijestila je vlada te južnoameričke države.

Peru je, nakon što se pandemija pojavila početkom ožujka, brzo zatvorio svoje građane u karantenu. No, slučajevi zaraze koronavirusom su ipak eksplodirali u svibnju, dostižući i više od 8.000 novozaraženih osoba dnevno krajem mjeseca. Od te bolesti umrlo je više od 7.000 Peruanaca, izvijestila je vlada.

Peru ima drugi najveći broj potvrđenih slučajeva COVID-19 u Latinskoj Americi, iza Brazila, i sedmi najveći na svijetu.

Amerika je postala epicentar globalnog izbijanja koronavirusa te je zabilježivši gotovo četiri milijuna infekcija i 204.000 smrti. Peru, Čile i Brazil posebno su teško stradali posljednjih tjedana.

Vlada u Peruu produžila je karantenu do 30. lipnja, jer u nekim regijama i dalje raste broj zaraženih. U srijedu su zabilježena 3.752 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Trump: SAD neće ponovno zatvoriti poslovanje zbog porasta zaraze koronavirusom

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u srijedu da SAD neće ponovno zatvoriti poslovanje jer je nekoliko država izvijestilo o porastu broja novih infekcija koronavirusom.

- Nećemo ponovno zatvarati zemlju. Nećemo to morati raditi, rekao je Trump u intervjuu za Fox News Channel.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!