13:49 / 28.11.2020.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/HRT

U svijetu više od 62 milijuna pozitivnih na koronavirus, umrlih gotovo milijun i pol

Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Foto: - / REUTERS

Europa je i dalje veliko žarište. Neke zemlje, poput Francuske, postupno ublažavaju stroge mjere, a druge tek očekuju vrhunac krize.
Broj pozitivnih na koronavirus diljem svijeta prešao je 62 milijuna. Oporavilo se 43 milijuna ljudi, a umrlih je gotovo milijun i pol. Europa je i dalje veliko žarište. Neke zemlje, poput Francuske, postupno ublažavaju stroge mjere, a druge tek očekuju vrhunac krize.

➡️ Koronavirus - nove informacije
➡️ Capak: Kazne za kršitelje mjera između 100 i 200 eura
➡️ Prvi pacijenti u Areni


Tako Bugarska od danas zatvara gotovo sve osim trgovina s najnužnijim namirnicama. Svjetska zdravstvena organizacija opet poziva na oprez te procjenjuje da bi se za zaustavljanje širenja zaraze trebalo cijepiti od 60 do 70 posto populacije.

- Važno je naglasiti da je stopa imunizacije određena na temelju nekoliko studija. Sve će postati jasnije jednom kad se bude više znalo o cjepivima koja su zasad testirana. Važno je da počnemo dobivati više informacija, istaknula je Katherine O'Brian, čelnica odjela za cijepljenje Svjetske zdravstvene organizacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!