U Tajlandu trodnevni budistički obred koji prethodi posljednjem ispraćaju

08.10.2022.

08:26

Autor: M.M./HRT

U Tajlandu trodnevni budistički obred koji prethodi posljednjem ispraćaju

U Tajlandu trodnevni budistički obred koji prethodi posljednjem ispraćaju

Foto: Jorge Silva / Reuters

U Tajlandu obitelji žrtava prošlotjednog masovnog ubojstva u dječjem vrtiću okupile su se jutros kako bi započele trodnevni budistički obred koji prethodi posljednjem ispraćaju.


Mnogi su u hramu probdjeli noć jer je u skladu s tajlandskom tradicijom tijekom žalovanja ostati blizu onih koji su umrli mladi.

Među više od 30 ubijenih, 23 je djece.

Bivši policajac upao je u dječji vrtić i napao ih nožem i pištoljem. Ranjene u napadu i obitelji žrtava jučer su posjetili tajlandski kralj i kraljica.

- Ako vam što zatreba, mi ćemo vam pomoći. Želim izraziti sućut, nema riječi kojima bi se opisao ovaj osjećaj. Želim vas podržati, želim da budete snažni, da duše te djece mogubiti spokojne jer će njihove obitelji ostati snažne i nastaviti sa životom. U sljedećih nekoliko dana održavat će se obredi, molit će se i nuditi milodari za djecu čiji su životi izgubljeni. Žalosno je što se ovo zlo dogodilo, ali sada moramo misliti na to što možemo učiniti da život učinimo boljim, rekao je Maha Vajiralongkorn, tajlandski kralj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!