20:52 / 07.04.2020.

Autor: B.A./Hina

U Tirolu ukinuta karantena, ostaje ograničenje kretanja

Foto: REUTERS/Stringer

Foto: REUTERS/Stringer

Foto: - / REUTERS

Ukidanjem karantene Tirol slijedi ublažavanje mjera protiv širenja zaraze koje je jučer najavljeno i na saveznoj razini
U austrijskoj saveznoj pokrajini Tirolu u utorak je ukinuta karantena zbog epidemije koronavirusa koja je uvedena 19. ožujka, ali i dalje ostaju na snazi mjere ograničenog kretanja koje vrijede u ostatku Austrije.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

- Ukinuli smo karantenu koja je vrijedila u gradovima i općinama jer je stopa novih zaraza na dnevnoj bazi pala ispod pet posto, rekao je premijer Tirola Guenther Platter na video-konferenciji za novinare.

Tirol, pogotovo sportska središta u Ischglu, slove za epicentar širenja koronavirusa u Austriji.

Prvi slučajevi su otkriveni još početkom veljače ali su prve mjere uslijedile tek 9. ožujka zbog čega je pokrajinska vlada pretrpjela kritike u Austriji ali i u Njemačkoj gdje je zabilježen velik broj pacijenta zaraženih koronavirusom koji su bili na zimovanju u Tirolu.

Ukidanjem karantene Tirol slijedi ublažavanje mjera protiv širenja zaraze koje je jučer najavljeno i na saveznoj razini. Austrijski kancelar Sebastian Kurz najavio je za Uskrsa otvaranje trgovina koje ne prodaju svakodnevne potrepštine.

Vlasti u Tirolu će u sljedećim danima obavljati intenzivna testiranja u Ischglu i zimovalištima Soelden, Arlberg i St. Anton u kojima su mjere karantene i dalje na snazi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!