08:36 / 16.03.2020.

Autor: I.D./HINA

U Turskoj jučer najveći dnevni broj novozaraženih koronavirusom

Foto: REUTERS/Florion Goga

Foto: REUTERS/Florion Goga

Foto: - / REUTERS

Turska je pojačala mjere za zaustavljanje širenja virusa, zatvarajući škole i fakultete, održavajući sportske događaje bez prisustva gledatelja i odgađajući mnoge zrakoplovne letove.
Turska je u nedjelju zabilježila 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni broj novih slučajeva od prošlog tjedna kada je objavljena prva zaraza, čime je ukupan broj zaraženih u toj zemlji dosegnuo 18.

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca je izvijestio da su dva nova slučaja povezana s prvim detektiranim slučajem zaraze, sedam oboljelih nedavno je doputovalo iz Europe, a tri građana Turske je nedavno boravilo u SAD-u.

Od prošle srijede, kada je zabilježila prvi slučaj zaraze, Turska je pojačala mjere za zaustavljanje širenja virusa, zatvarajući škole i fakultete, održavajući sportske događaje bez prisustva gledatelja i odgađajući zrakoplovne letove za mnoge zemlje.

Također, ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da će od ponedjeljka barovi i noćni klubovi biti zatvoreni, dok se tisuće muslimana, koji se vraćaju u Tursku s hodočašća u Saudijskoj Arabiji, iz mjera predostrožnosti smješta u karantenu.

Foto: REUTERS/Florion Goga

Foto: REUTERS/Florion Goga

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!