U veleposlanstvu Kazahstana održan brifing s temom Novi Kazahstan i Europa

01.12.2022.

21:20

Autor: HTV/HRT

Novi Kazahstan i Europa

Novi Kazahstan i Europa

Foto: HTV / HRT

U veleposlanstvu Kazahstana održan je brifing s temom Novi Kazahstan i Europa. Uz veleposlanika Altaya Abibullayeva sudjelovao je i potpredsjednik Sabora Davorko Vidović koji je prije 10 dana bio promatrač izbora u toj zemlji. Poručeno je da se ulaskom Hrvatske u eurozonu i Schengen otvara novo poglavlje u odnosima Kazahstana, Hrvatske i Europske unije.

- Dobili smo precizna uputstva koja vrijede za predsjedničke izbore, koji su najvažniji izbori u Kazahstanu, da sam vidi nešto blizu ako ne i potpuno identično najvišim izbornim demokratskim standardima i u Europi, naglašava Davorko Vidović, potpredsjednik Hrvatskog sabora.

- Siguran sam nakon što posjetite Kazahstan da ćete uvidjeti koliko je to velika zemlja, imamo 135 nacionalnosti, 17 religija, nikada nismo bili u sukobu sa susjednim zemljama, rekao je Altay Abibullayev, veleposlanik Republike Kazahstana u Republici Hrvatskoj. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!