21:36 / 12.11.2020.

Autor: I.Z./Hina

U Velikoj Britaniji dnevni rekord - 33.470 slučajeva zaraze

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Premijer Boris Johnson naredio je ponovno uvođenje karantene u Engleskoj tijekom sljedećih mjesec dana jer se boji da bi broj zaraženih mogao premašiti kapacitete zdravstvenog sustava.
Velika Britanija izvijestila je danas o 33.470 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni broj zaraženih. Istodobno, vlada pokušava pod nadzorom držati drugi val epidemije. ➡️ Capak: Cjepivo dobrovoljno i besplatno za strateške i ranjive skupine
➡️ Moderna blizu objave podataka o cjepivu protiv covida-19
➡️ Plenković: Trenutno se nalazimo u najtežem trenutku epidemije

Broj smrtnih ishoda u Velikoj Britaniji najveći je u Europi, a broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom veći je samo u Sjedinjenim Državama, Brazilu, Indiji i Meksiku. U posljednja 24 sata zabilježena su 563 smrtna slučaja, malo manje od 595, koliko ih je bilo dan prije.

Premijer Boris Johnson naredio je ponovno uvođenje karantene u Engleskoj tijekom sljedećih mjesec dana jer se boji da bi broj zaraženih mogao premašiti kapacitete zdravstvenog sustava.

Oporba je kritizirala vladu zbog presporog uvođenja karantene, nedostatne zaštitne opreme i neuspjele zaštite osoba u domovima za starije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!