U Velikoj Britaniji mnoge benzinske postaje ostale bez goriva

27.09.2021.

17:50

Autor: HRT

Vlada zamrznula cijene goriva

Vlada zamrznula cijene goriva

Foto: Izvor: / Shutterstock

U Velikoj Britaniji je oko 90% benzinskih postaja u većim britanskim gradovima danas ostalo bez goriva zbog panične kupnje koja je produbila krizu. Zbog nedostatka vozača kamiona nakon Brexita, koji je izazvao kaos u lancima opskrbe, Vlada je jučer objavila plan o izdavanju privremenih viza za 5.000 stranih vozača kamiona. No, poslovni čelnici upozoravaju da je to samo kratkoročno rješenje.


- Ništa od toga ne događa se zato što smo napustili Europsku uniju. Najveći je uzrok svemu ovom COVID. Diljem svijeta dolazi do poremećaja u opskrbnim lancima, nedostaje radne snage, zapravo prilično je turbulentno jer cijeli svijet izlazi iz pandemije,  rekao je George Eustice, britanski ministar za okoliš, hranu i ruralna pitanja. 

Stanovnici kažu da im je ova situacija noćna mora, da se političarima ne može vjerovati i da je situacija ista na gotovo svim benzinskim postajama - ili su zatvorene ili su preveliki redovi pred njima.     Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!