22:09 / 07.12.2020.

Autor: Dragan Nikolić/Dnevnik/IMS/HRT

U Velikoj Britaniji sve je spremno za sutrašnje cijepljenje

-

-

Foto: - / -

U Velikoj Britaniji sve je spremno za sutrašnje cijepljenje, najmasovnije u povijesti te zemlje. Osim toga, to je prva zapadna zemlja čiji će građani primiti Pfizer/BioNTechovo cjepivo protiv koronavirusa.
U Velikoj Britaniji sve je spremno za sutrašnje cijepljenje, najmasovnije u povijesti te zemlje. Osim toga, to je prva zapadna zemlja čiji će građani primiti Pfizer/BioNTechovo cjepivo protiv koronavirusa. Prve će doze dobiti osobe starije od 80, zdravstveni radnici te štićenici i osoblje domova za stare i nemoćne. - Jako smo uzbuđeni zbog cijepljenja. Kada smo čuli da napokon postoji cjepivo, pomislili smo da je došao kraj ovoj javno zdravstvenoj krizi. Bio sam vrlo uzbuđen zbog sutrašnjeg početka cijepljenja u Velikoj Britaniji, jednako kao i nakon telefonske obavijesti da će me cijepiti. Imam priliku biti dio toga. Početak cijepljenja znači veliko olakšanje jer ne znamo mnogo o toj bolesti od koje obolijevaju, ali i umiru mnogi. Dolazak cjepiva znači da ova kriza ide svom kraju. Vrhunski znanstvenici radili su danonoćno kako bi nam to omogućili. Proizveli su cjepivo u rekordnom roku. Ponosni smo na njih i zahvalni smo im, istaknuo je Hari Shukla, primatelj cjepiva protiv bolesti COVID-19.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!