13:40 / 17.11.2020.

Autor: I.Z./Hina

U Vojvodini nagli rast broja zaraženih koronavirusom, zaražen i premijer

Foto: Milos Tesic/PIXSELL, arhiva

Foto: Milos Tesic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

U cijeloj Srbiji u posljednja 24 sata koronavirusom je zaraženo 2813 osoba.
Predsjednik vojvođanske vlade Igor Mirović pozitivan je na koronavirus, prenijeli su mediji navodeći da se u Novome Sadu drastično povećao broj zaraženih te su registrirana 463 nova slučaja u posljednja 24 sata. ➡️ COVID-19 - najnovije informacije

Čelnik vojvođanske vlade potvrdio je za agenciju Tanjug da je zaražen i da ima blagu kliničku sliku te da je u izolaciji kod kuće. Prema neslužbenim informacijama portala 021.rs, osim Mirovića, nitko drugi u vladi trenutačno nije pozitivan na koronavirus, a dio njezinih članova i drugih suradnika koji su bili u kontaktu s Mirovićem odlučio je jedno vrijeme biti u izolaciji i testirati se.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je jučer bio najteži dan za taj grad kad je riječ o broju zaraženih koronavirusom.

- Situacija je takva da je jučer bio uvjerljivo najteži dan, više od 400 zaraženih u Novom Sadu. Pretpostavljam da ćemo imati teške dane do kraja studenog i da ćemo od prosinca ući u drugu fazu, rekao je Vučević.

Dodao je da broj zaraženih i dalje raste, sve je manje mjesta u bolnicama i veliki su redovi u COVID ambulantama. U Kliničkom bolničkom centru Vojvodine (KCV) trenutačno se liječi 301 pacijent s dijagnozom COVID-19, od kojih je 19 na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, dok se u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu liječi 14 pacijenata, priopćeno je iz KCV-a. Navodi se da je prethodna noć bila veoma teška jer je zabilježen znatan porast broja pacijenata, i onih koji su pregledani ambulantno, i onih koji su primljeni na bolničko liječenje.

U cijeloj Srbiji u posljednja 24 sata koronavirusom je zaraženo 2813 osoba.       

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!