07:48 / 01.06.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Ubojica 70 tigrova uhićen nakon 20-godišnje potrage

default error photo

Muškarac za kojeg se sumnja da je ubio 70 ugroženih tigrova uhićen je u Bangladešu nakon 20-godišnje potrage.

Habib Talukder, poznat kao Tiger Habib, napokon je uhvaćen poslije dojave, nakon što su za njim raspisana tri uhidbena naloga, priopćila je policija, javlja BBC.

Djelovao je u šumi Sundarbans, na granici između Indije i Bangladeša, gdje živi najveća populacija bengalskih tigrova na svijetu. U divljini ih je ostalo samo nekoliko tisuća jer se na crnim tržištima diljem svijeta kupuje njihovo krzno, kosti pa čak i meso.

- Dugo je bio u bijegu, rekao je šef policije Saidur Rahman za Dhaka Tribune.

Agencija AFP prenosi da ga lokalno stanovništvo "podjednako poštuje i boji ga se".

- On je opasan čovjek koji se mogao sam boriti s tigrovima u šumi, dodali su. 

Policajac Abdul Mannan rekao je za Dhaka Tribune da su i policija i šumarske službe godinama pokušavale uhititi Habiba Talukdera.

- Potajno je ušao u Sundarbane i lovio divlje životinje unatoč tomu što mu je davno zabranjen ulazak u šumu, rekao je za list.

WWF lani je objavio podatke koji sugeriraju da su nakon naglog pada tijekom posljednjih desetljeća ugrožene populacije tigra u cijelom svijetu ostvarile "izvrstan" rast.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!