15:12 / 20.10.2020.

Autor: Hina

"Ubojica iz podmornice" uhvaćen u pokušaju bijega

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Foto: - / REUTERS

Madsen se nije izjasnio krivim za ubojstvo Wall, ali je priznao da je raskomadao njezino tijelo i bacio dijelove u more.
Danska policija objavila je u utorak da je uhvatila izumitelja i osuđenog ubojicu Petera Madsena ubrzo nakon što je uspio pobjeći iz zatvora u kojemu je služio doživotnu kaznu.

➡️ Danski izumitelj traži smanjenje kazne doživotnog zatvora
➡️ Danskom izumitelju smrtna kazna zbog ubojstva novinarke
➡️ Pronađeni dijelovi tijela švedske novinarke Kim Wall

Peter Madsen (49) osuđen je 2018. zbog ubojstva švedske novinarke Kim Wall u njegovoj podmornici u kolovozu 2017. Bjegunac je uhićen oko 500 metara od zatvora u zapadnom Kopenhagenu u kojem je služio zatvorsku kaznu.

Ni policija ni zatvor nisu izvijestili o detaljima bijega. Policija je najavila da će do kraja dana održati konferenciju za medije. Tabloidi Ekstra Bladet i BT objavili su da je Madsen uspio pobjeći jer je prijetio da će detonirati uređaj i razmahivao se predmetom nalik pištolju.

Svjedok je opisao da je bjegunac oko pojasa imao nešto nalik bombi. Ta informacija mogla bi objasniti zašto su na teren izašli stručnjaci za eksploziv. Policija je također parkirala gradski autobus na mjestu događaja kako bi onemogućila poglede prolaznika i novinara.

Madsen se nije izjasnio krivim za ubojstvo Wall, ali je priznao da je raskomadao njezino tijelo i bacio dijelove u more. Rekao je da je njezina smrt bila nesretni slučaj. Wall (30) planirala je napisati članak o Madsenu, njegovoj podmornici i eksperimentima s raketama te njegovom rivalstvu s drugom skupinom danskih istraživača.

Posljednji put je viđena 10. kolovoza 2017. navečer na amaterskoj podmornici u vlasništvu Madsena kada je odlazila iz luke u Kopenhagenu. Njezini dijelovi tijela kasnije su pronađeni u zaljevu Koge blizu Kopenhagena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!