Uhićen kontroverzni influencer Andrew Tate

30.12.2022.

09:54

Autor: HRT

Privedeni Andrew Tate i Tristan Tate

Privedeni Andrew Tate i Tristan Tate

Foto: Octav Ganea / REUTERS

Kontroverzni influencer Andrew Tate uhićen je u Rumunjskoj u sklopu istrage o trgovini ljudima i silovanju. Rumunjske vlasti objavile su da je pretražena njegova kuća u glavnom gradu Bukureštu, a pritvoren je i njegov brat Tristan.

Rumunjska Uprava za istragu organiziranog kriminala i terorizma (DIICOT) izdala je priopćenje, ali nije imenovala braću Tate, navodeći da su dvojica britanskih državljana i dva rumunjska državljana osumnjičeni da su dio kriminalne skupine usmjerene na trgovinu ljudima.

Andrew Tate postao je poznat 2016. nakon što je izbačen iz britanskog reality showa Big Brother zbog snimke na kojoj se činilo da napada ženu. Tate se preselio u Rumunjsku prije pet godina. Prije nego što se proslavio na društvenim mrežama, taj Britanac rođen u SAD-u, profesionalno se bavio kickboksom i osvajao svjetske titule.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!